Waar en waarom je huisdier verzekeren?

Het verzekeren van jezelf is bij de wet verplicht, je ontvangt hier zelfs een tegemoetkoming in als je dit zelf niet kunt betalen. Het verzekeren van je huisdier is vergelijkbaar al zijn de medische kosten voor mensen een stuk hoger en hierdoor de premie ook. Je huisdier zou wel eens een grote kosten post kunnen worden, ben jij hierop voorbereid?

Waarom zou ik mijn huisdier verzekeren?

Het verzekeren van je huisdier doe je om dezelfde reden als waarom je een zorgverzekering hebt. Wanneer je (onverwachte) medische kosten maakt dan wordt dit grotendeels vergoed door je zorgverzekeraar. Het jaarlijkse consult bij de dierenarts is voor de meeste huisdiereigenaren vaak geen probleem, maar de kosten kunnen flink oplopen wanneer je huisdier ziek wordt of een ongeluk krijgt. Met een verzekering kun je deze onverwachte kosten afdekken. Een verzekering heeft altijd met geld te maken. Heb jij een flinke spaarrekening dan kun je hoge rekeningen makkelijker betalen en loop je niet het risico dat je je huisdier niet de medische behandeling kan geven die het nodig heeft.

De kosten van een dierenverzekering voor je huisdier is afhankelijk van een aantal factoren

  • Het type huisdier
  • De leeftijd van het huisdier
  • De leeftijd van het dier op moment van afsluiten
  • Het ras en gewicht
  • De verzekeringsmaatschappij

Waar kan ik mijn huisdier verzekeren?

Er zijn een groot aantal aanbieders van huisdierverzekeringen. De verschillen in dekking is net als bij een gewone zorgverzekering groot snuffel daarom rustig rond bij een aantal aanbieders om te zien wat ze jou kunnen bieden. Hieronder heb ik in het kort de verschillen per aanbieder uitgelicht.

PetPlan
Biedt verschillende pakketten aan waaronder een ongevallen verzekering. Voor een laag bedrag per maand ben je gedekt voor ongevallen.

Dierenverzekering.nl
Heeft een uitgebreid vergoedingenoverzicht. De basisverzekering vergoed tot 50% van de gemaakte kosten.

Ohra
Bij de basisverzekering kun je tot €2500 p.j. declareren en worden noodzakelijke operaties vergoed.

Proteq dier en zorg
Uitgebreide basis dekking en verschillende mogelijkheden om je premiebedrag te beïnvloeden

Aegon
Verzekerd alleen honden en katten. Ook de mogelijkheid aanvullend te verzekeren in het buitenland. Handig als de hond of kat mee gaat op vakantie

Hema
De verzekering is dagelijks opzegbaar, je zit dus niet vast aan een jaarcontract. Scherpe basispremie doordat je meer kosten (kan) maken voor het afhandelen van de declaraties.


*Deze blog bevat affiliate links, als je je aanmeldt bij een cashbackwebsite of direct een verzekering afsluit krijg ik een kleine vergoeding. Hiermee kan ik dit blog onderhouden.

Vind je dit een leuk artikel?

Share on facebook
Deel op Facebook
Share on twitter
Deel op Twitter
Share on linkedin
Deel op Linkdin
Share on pinterest
Deel op Pinterest

Laat een reactie achter