Pet remedy verdamper: ondersteuning voor je hond

Wat is het?

De Pet Remedy verdamper is een apparaat die je in het stopcontact steekt. Zolang ‘ie in het stopcontact zit geeft ‘ie een constante afgifte van de werkzame stof. Na een dag of 60 is alles verdampt en kan de vulling vervangen worden. Ik heb gekozen voor een verdamper in de AdoptieKit omdat de eerste stap voor het krijgen van een fijne hond begint bij je thuis. Door er voor te zorgen dat je hond zich snel op z’n gemak voelt kun je sneller een band opbouwen en gaan trainen. Een bijkomend voordeel is dat het ook een kalmerend effect heeft op de dieren die misschien al in je huis wonen zoals katten. Katten zijn erg stressgevoelig en de verdamper kan voor hun ook ondersteunend werken. Zo heeft iedereen er profijt van!

Waarom werkt het?

De producten van Pet Remedy werken op basis van Valeriaan (valeriana officinalis),
Vetiver(Chrysopogon zizanioides ), Basilicum en Muskaatsalie.

Valeriaan is een kruid waarvan de wortel wordt gebruikt voor medicinale toepassingen. Valeriaan is uitgebreid getest en wordt al eeuwen lang gebruikt vanwege zijn sederende (kalmerende, slaapbevorderende) en anxiolytische(gevoelens van angst verminderende) eigenschappen. Valeriaan werkt effectief tegen spanning doordat het de neurotransmitter gamma-aminobutyric acid (GABA) imiteerd. De werkzame stoffen kunnen hierdoor aan de GABA receptoren in de hersenen binden wat een ontspannen gevoel geeft. Bezodiazepines (bijv. Valium) werken op dezelfde receptoren, alleen heeft een middel op basis van valeriaan niet het effect dat het versuft of verslavend is.
Basilicum (Ocimum basilicum) is een stuk bekender en heeft een vergelijkende werking als valeriaan.
Muskaatsalie (Salvia Sclaria) wordt binnen de aromatherapie gebruikt om z’n kalmerende werking. Wetenschappelijk onderzoek naar de werking is er nog nauwelijks gedaan. De eerste onderzoeken onderbouwen dit wel. De plant staat vooral bekend om z’n aangename geur en wordt dan ook veel gebruikt binnen de parfumindustrie.
Vetiver is niet zo bekend in Nederland maar wordt ook veel gebruikt op Haïti en Java vanwege de verfrissende werking. Naar de werking van vertiver is nog niet veel onderzoek gedaan maar de eerste onderzoeken wijzen erop dat vertiver de alertheid verhoogd. Wat een fijne toevoeging is bij al deze kalmerende stoffen. We willen geen versufte hond.


Na 6 jaar vreselijk tobben met een getraumatiseerd hondje uit het buitenland, eindelijk iets gevonden dat écht helpt! Sinds ik de spray (en de doekjes) gebruik (nu een maand) heeft ze niet één aangstaanval gehad… Daarvoor wel twee keer per dag, bang voor alles… In het begin, als ik de eerste signalen zag van een nieuwe aanval, sprayde ik wat in haar mand en wreef ik een doekje onder haar kin en op haar borst. Na een paar minuten ging ze rustig haar mand in, legde haar kop op de plek waar ik gesprayd had en viel ze in een ontspannen slaap. Na een dag of drie zag ik die signalen niet meer. Nu spray ik preventief, elke dag een (hele) kleine hoeveelheid in haar mand, en ik heb een compleet andere hond in huis: ze speelt met mijn andere hond, is vrolijk en zo nu en dan zelfs ondeugend, ondanks haar leeftijd (13), wil kluiven (wat ze nauwelijks deed), loopt buiten ontspannen te snuffelen en gaat op plekken liggen waar ze anders nooit zou gaan liggen, zoals op de bank (dat mocht wel maar durfde ze niet). Ik heb nu een hond die het leven eindelijk leuk vindt en nieuwsgierig is naar haar omgeving. Nooit gedacht dat dat uit een flesje kon komen… en ook nog eens puur natuurlijk! -Marieke via medpets

Wanneer gebruik je het?

Je kunt de verdamper de dag dat je je nieuwe hondje ophaalt inpluggen zodat het door je huis kan verspreiden. Hang de verdamper niet in de tocht want dan is ‘ie een stuk sneller leeg. Ik raad aan om de verdamper op te gebruiken en daarna te evalueren of je nog door wilt gaan met het gebruiken van een ondersteunend middel en wat je dan zou willen gebruiken. Er zijn namelijk nog een aantal vormen/middelen op de markt die je zou kunnen inzetten afhankelijk van wat je hond nodig heeft. Hier zal ik een aparte blog overschrijven.

In de AdoptieKit kun je ook twee Pet Remedy kalmeringsdoekjes vinden, deze zou je mee kunnen nemen naar bijvoorbeeld de eerste dierenarts afspraak om de behandeltafel ermee in te wrijven of een andere activiteit die als spannend kan worden ervaren, bijvoorbeeld in de fietsmand voor kleine honden. Ook kunnen de doekjes worden gebruikt om je handen mee in te wrijven als je hond erg angstig is tijdens het eerste contact. Alle pet Remedy middelen kunnen direct op je hond worden aangebracht en zijn niet schadelijk voor andere dieren als vogels, reptielen en katten.

Vind je dit een leuk artikel?

Share on facebook
Deel op Facebook
Share on twitter
Deel op Twitter
Share on linkedin
Deel op Linkdin
Share on pinterest
Deel op Pinterest

Laat een reactie achter