Pet Remedy verdamper, ondersteuning voor je kat

Wat is het?

De Pet Remedy verdamper is een apparaat die je in het stopcontact steekt. Zolang ‘ie in het stopcontact zit geeft ‘ie een constante afgifte van de werkzame stof. Na een dag of 60 is alles verdampt en kan de vulling vervangen worden. Door er voor te zorgen dat je kat zich snel op z’n gemak voelt kun je sneller een band opbouwen en gaan trainen. Een bijkomend voordeel is dat het ook een kalmerend effect heeft op de dieren die misschien al in je huis wonen zoals katten. Zo heeft iedereen er profijt van in tijden van verandering!

Waarom werkt het?

De producten van Pet Remedy werken op basis van Valeriaan (valeriana officinalis),
Vetiver(Chrysopogon zizanioides ), Basilicum en Muskaatsalie.

Valeriaan is een kruid waarvan de wortel wordt gebruikt voor medicinale toepassingen. Valeriaan is uitgebreid getest en wordt al eeuwen lang gebruikt vanwege zijn sederende (kalmerende, slaapbevorderende) en anxiolytische(gevoelens van angst verminderende) eigenschappen. Valeriaan werkt effectief tegen spanning doordat het de neurotransmitter gamma-aminobutyric acid (GABA) imiteerd. De werkzame stoffen kunnen hierdoor aan de GABA receptoren in de hersenen binden wat een ontspannen gevoel geeft. Bezodiazepines (bijv. Valium) werken op dezelfde receptoren, alleen heeft een middel op basis van valeriaan niet het effect dat het versuft of verslavend is.
Basilicum (Ocimum basilicum) is een stuk bekender en heeft een vergelijkende werking als valeriaan.
Muskaatsalie (Salvia Sclaria) wordt binnen de aromatherapie gebruikt om z’n kalmerende werking. Wetenschappelijk onderzoek naar de werking is er nog nauwelijks gedaan. De eerste onderzoeken onderbouwen dit wel. De plant staat vooral bekend om z’n aangename geur en wordt dan ook veel gebruikt binnen de parfumindustrie.
Vetiver is niet zo bekend in Nederland maar wordt ook veel gebruikt op Haïti en Java vanwege de verfrissende werking. Naar de werking van vertiver is nog niet veel onderzoek gedaan maar de eerste onderzoeken wijzen erop dat vertiver de alertheid verhoogd. Wat een fijne toevoeging is bij al deze kalmerende stoffen. We willen geen versufte kat.


Eergisteren moest 1 van mijn katten voor een kleine ingreep (inc. narcose) naar de dierenarts. Bij thuiskomst herkende 1 van de andere katten haar niet meer, wat resulteerde in angst, blazen en meppen naar die kat. Al snel werd er ook naar de andere katten geblazen en gemept en was de groep 1 brok spanning. Diverse middelen gebruikt, samen gespeeld, samen eten gegeven, geuroverdracht ingezet. Niets hielp. Totdat ik gisteravond Pet Remedy sprayde. De katten ontspanden zichtbaar. Deze ochtend is het alsof er niets gebeurd is en is de rust teruggekeerd!

via Medpets.nl

Vind je dit een leuk artikel?

Share on facebook
Deel op Facebook
Share on twitter
Deel op Twitter
Share on linkedin
Deel op Linkdin
Share on pinterest
Deel op Pinterest

Laat een reactie achter