Wat je wil weten over AdoptieKit

Ik stel AdoptieKit samen vanuit mijn eigen ervaring als hondeneigenaar en Gedragsbioloog. Sinds ik mijn eigen ex-straathond heb geadopteerd, heb ik heel veel producten en hulpmiddelen geprobeerd. En door mijn wetenschappelijke achtergrond weet ik wanneer een product zin óf onzin verkoopt.

Met de AdoptieKit krijg jij alles wat je nodig hebt voor je nieuwe hond, voordelig en simpel in één doos. Dat scheelt zoekwerk, shopwerk én geld. Jouw AdoptieKit wordt gratis verzonden.

Met die kennis en ervaring wil ik zoveel mogelijk mensen en honden helpen. Met de AdoptieKit geef ik veel van wat ik weet in één box door. En op m’n blog vertel ik de rest.

Heb je vragen? Tips? Stuur me een mailtje!

lekker kauwen op een stok adoptiekit

Mijn beste vriend

Dit is De Kluts. Ze is als straathondje geboren in Griekenland. Via een organisatie kwam ze met 6 maanden bij mij thuis. Vanaf de eerste kennismaking had ze al veel respect voor regels en grenzen en voor mijn gevoel heeft ze zichzelf vooral getraind. Het enige wat ik heb hoeven doen was haar natuurlijke regels en grenzen bekrachtigen of veranderen. 

De Kluts kon vanaf het begin af aan overal mee naar toe en is een echte charmeur. Zo heeft ze heel veel mensen van hun angst voor honden afgeholpen. De Kluts is een hele duidelijke communicator, wat je bij veel buitenlandse honden ziet, waardoor mensen haar makkelijk kunnen lezen.

Als ex-straathond heeft ze natuurlijk haar eigen ‘rugzakje’. En daar werken we aan. Als herdertype wil ze heel graag haar territorium en haar roedel bewaken. Soms wil ze daarom nog wel eens brutaal zijn tegen andere honden. Zo blijft er altijd wel wat om te trainen. 

lik in het gezicht adoptiekit

En ik

Ik ben Annelies. Al van kleins af aan ben ik met dieren bezig, thui hadden we gerbils, konijnen en cavia’s. Al was mijn droom een hond te hebben, maar door de allergie van mijn vader is dat er pas van gekomen toen ik uit huis was. Naast mijn geliefde huisdieren heb ik vanaf mijn 8ste paardgereden en heb ik diverse verzorgpaarden gehad en heb ik zelfs een half jaar bij Olga Boucher gewerkt.

 Dankzij m’n studie Gedragsbiologie aan de Universiteit van Utrecht heb ik ook vanuit de wetenschap mogen kijken naar dierengedrag. De verschillende diersoorten die aan bod gekomen zijn, zijn nasonia (sluipwesp), paarden, ratten, neushoornvogels en ik heb wetenschappelijk onderzoek naar honden mogen doen bij Claudia Vinke en Ineke van Herwijnen. 

 Ik werk graag met dieren met probleemgedrag dalen zijn diep maar de toppen zijn zo gaaf om te bereiken. Een dier met probleemgedrag leert je zoveel over je eigen karakter, dat wens ik iedereen toe. Maar niks is frustrerender dan een dier met probleemgedrag hebben en niet weten hoe je het kan oplossen. Om daar een beetje bij te helpen heb ik Adoptiekit.nl opgezet.

Wil jij ook een goede start?

Contact

AdoptieKit.nl

Spinozaweg 67
3532SE Utrecht
Annelies@adoptiekit.nl

KVK: 74629603
BTW: NL002328352B09

Over AdoptieKit

De AdoptieKit is er voor mensen die voor het eerst een hond gaan adopteren en de beste start willen voor hun rescue of herplaatser. De AdoptieKit promoot een goede hechting en helpt probleemgedrag voorkomen.

© adoptiekit.nl 2019