Wie er achter AdoptieKit.nl zitten

lekker kauwen op een stok adoptiekit

Mijn beste vriend

Dit is De Kluts. Ze is als straathondje geboren in Griekenland. Via een organisatie kwam ze met 6 maanden bij mij thuis. Vanaf de eerste kennismaking had ze al veel respect voor regels en grenzen en voor mijn gevoel heeft ze zichzelf vooral getraind. Het enige wat ik heb hoeven doen was haar natuurlijke regels en grenzen bekrachtigen of veranderen. 

De Kluts kon vanaf het begin af aan overal mee naar toe en is een echte charmeur. Zo heeft ze heel veel mensen van hun angst voor honden afgeholpen. De Kluts is een hele duidelijke communicator, wat je bij veel buitenlandse honden ziet, waardoor mensen haar makkelijk kunnen lezen.

Als ex-straathond heeft ze natuurlijk haar eigen ‘rugzakje’. En daar werken we aan. Als herdertype wil ze heel graag haar territorium en haar roedel bewaken. Soms wil ze daarom nog wel eens brutaal zijn tegen andere honden. Zo blijft er altijd wel wat om te trainen. 

lik in het gezicht adoptiekit

En ik

Ik ben Annelies. Al van kleins af aan ben ik met dieren bezig, thui hadden we gerbils, konijnen en cavia’s. Al was mijn droom een hond te hebben, maar door de allergie van mijn vader is dat er pas van gekomen toen ik uit huis was. Naast mijn geliefde huisdieren heb ik vanaf mijn 8ste paardgereden en heb ik diverse verzorgpaarden gehad en heb ik zelfs een half jaar bij Olga Boucher gewerkt.

 Dankzij m’n studie Gedragsbiologie aan de Universiteit van Utrecht heb ik ook vanuit de wetenschap mogen kijken naar dierengedrag. De verschillende diersoorten die aan bod gekomen zijn, zijn nasonia (sluipwesp), paarden, ratten, neushoornvogels en ik heb wetenschappelijk onderzoek naar honden mogen doen bij Claudia Vinke en Ineke van Herwijnen. 

Na mijn studie ben ik bij het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit aan de slag gegaan bij team dierenwelzijn. Daarnaast ben ik gestart met de opleiding tot dierentrainer bij de Dierentrainers Academy van Toinny Lukken en start ik in september met de opleiding tot paardengedragstherapeut. 

 Ik werk graag met dieren met probleemgedrag dalen zijn diep maar de toppen zijn zo gaaf om te bereiken. Een dier met probleemgedrag leert je zoveel over je eigen karakter, dat wens ik iedereen toe. Maar niks is frustrerender dan een dier met probleemgedrag hebben en niet weten hoe je het kan oplossen. Om daar een beetje bij te helpen heb ik Adoptiekit.nl opgezet.

Wil jij ook een goede start?

Contact

AdoptieKit.nl

Spinozaweg 67
3532SE Utrecht
Annelies@adoptiekit.nl

KVK: 74629603
BTW: NL002328352B09

Over AdoptieKit

De AdoptieKit is er voor mensen die voor het eerst een hond gaan adopteren en de beste start willen voor hun rescue of herplaatser. De AdoptieKit promoot een goede hechting en helpt probleemgedrag voorkomen.

© adoptiekit.nl 2019