Favorieten: Furminator

Wat mij betreft onmisbaar in elk huishouden met een hond die verhaard. Een Furminator. de Kluts houd zich niet zo trouw aan de seizoenen en wil wel eens een keer extra van jas wisselen. Zo heeft ze tijdens de hittegolf met een winterjas rond gelopen en nu de temperaturen naar het vriespunt dalen loopt ze rond in een zomerjas. Vervelend voor haar, maar zeker ook voor ons. Het hele verhaar feest duurt op z’n minst een aantal weken. Al die tijd is het wat stofzuigen betreft dweilen met de kraan open. Het enige middel dat het een beetje binnen de perken houdt is de Furminator*. Ooit eens als tip gekregen van een mede hondeneigenaar en nu ook als tip voor jouw.

https://partner.bol.com/click/click?p=2&t=url&s=1015243&f=TXL&url=https%3A%2F%2Fwww.bol.com%2Fnl%2Fs%2Ffurminator%2Bhond%2B%2F&name=Zoekresultaten%20voor%20’furminator%20hond%20′

Nu zijn de meningen over de Furminator* verschillend, werkt het? Absoluut raad ik aan om de furminator wekelijks te gebruiken als gewone borstel. Nee. Wekelijks gebruik kan op de lange termijn schade aanrichten aan de vacht volgens hondentrimmers. Lees dus zeker verder en als je de borstel gebruikt let goed op de vachtkwaliteit en het gedrag van je hond tijdens het borstelen.

Bij mij komt de Furminator* uit de kast als de rui op z’n piek is. De Kluts vind het heerlijk en gaat er goed voor staan. Zodra ze wegloopt tijdens een borstelsessie stop ik ermee. Ook heb ik niet het idee dat haar vacht er door beschadigd raakt en krijg ik veel opmerkingen dat ze er goed uitziet. Maar ik gebruik de borstel dan ook slecht beperkt tijdens de 2 weken dat de plukken ondervacht eruit vliegen.

*deze blog bevat affiliate links

Vind je dit een leuk artikel?

Share on facebook
Deel op Facebook
Share on twitter
Deel op Twitter
Share on linkedin
Deel op Linkdin
Share on pinterest
Deel op Pinterest

Laat een reactie achter