In een wereld vol middeltjes, speeltjes, merken en webshops is er niks handiger dan de adoptiekit. Alles voor jouw hond in één pakket

De AdoptieKit is samengesteld uit een aantal producten die je niet mag missen als nieuwe hondeneigenaar. Hieronder zie je de elf belangrijkste producten, en vertel ik je kort waarom ze werken. 

Heb je vragen?

Pet Remedy verdamper

Een goede verdamper van kalmeringsmiddel voor de gestresste of nerveuze hond. De diffuser verspreidt een aroma van verschillende kruiden en oliën (waaronder valeriaan).

Waarom het werkt?

Valeriaan heeft een chemische structuur die ervoor zorgt dat hersenen minder angst ervaren. Dat werkt bij mensen én bij honden! Als je exact wil weten hoe de Pet Remedy Diffuser werkt, klik dan hier.

slowfeeder adoptiekit

Slowfeeder

Je hond wil graag werken voor zo’n eten. De arbeid produceert namelijk meer gelukshormonen dan het eten zelf! De slowfeeder geeft bovendien mentale uitdaging en is ook beter voor de vertering.

Waarom het werkt?

Een slowfeeder is een voerbak met obstakels die je hond dwingen langzaam te eten. Door het echte ‘opschrokken’ te voorkomen merkte ik dat mijn hond langer plezier heeft van d’r maaltje. En na afloop is ze echt voldaan.

anti-trek tuig adoptiekit

Anti-trektuig

Het bevestigingspunt op de borst trekt je hond opzij als hij zelf aan de lijn trekt. Dat leidt af van de voorwaartse beweging. Zo leert je hond snel om netjes naast te blijven lopen. Al is snel natuurlijk het verkeerde woord: naast lopen is bijna altijd een lang proces van oefenen.

Waarom het werkt?

Dit mooie tuigje heeft niet één, maar twee bevestigingspunten. Eentje op de rug voor normaal lopen, en eentje op de borst waardoor je hond moeilijk kan trekken. Ideaal voor je rescue die niet heeft geleerd om aan de lijn te lopen! Lees hier meer.

politielijn adoptiekit

Dressuurlijn

Zelfvertrouwen is essentieel als je met honden omgaat. Als je stevig in je schoenen staat (ook letterlijk!) en je hond goed kan sturen, reageert je hond daar echt op. Deze lijn helpt mij daar enorm bij, en hopelijk jou ook.

Waarom het werkt?

Deze speciale lijn geeft je échte flexibiliteit, en werkt perfect samen met het anti-trektuig. Je kan zelf de lengte bepalen, maar ik vind ‘m vooral fantastisch omdat je de lijn tegelijkertijd op de rug en op de borst kan vastmaken. Zo heb je perfecte controle. Lees hier meer.

vlooienspray hond adoptiekit

Anti-vlooienspray

Met een vlooienspray kan je veel beter doseren voor de grootte van je hond, vergeleken met andere middelen. De werkzame stof, fipronil, is het meest gebruikte middel tegen vlooien.

Waarom het werkt?

Elke hond krijgt vlooien. Een anti-vlooien middel is dus geen overbodige luxe. Deze spray doodt vlooien effectief. En is ook geschikt voor katten.

wormenmiddel adoptiekit

Ontwormingsmiddel

Wormen kunnen je hond erg ziek maken. No Worm werkt op basis milbemycine en praziquantel. Moeilijke woorden, maar ze hebben bewezen werking tegen de meest voorkomende wormen

Waarom het werkt?

Je hond moet meerdere malen per jaar ontwormt worden. Hoe vaak precies hangt af van een aantal factoren, waaronder de grootte. Het No Worm wormenmiddel in de AdoptieKit pas ik daarom aan op het gewicht van je hond.

kong kauwspeeltje adoptiekit

Kong

Deze is echt onmisbaar voor mij! De kong is een kauwspeeltje dat voor je hond werkt als een puzzel. Door te kauwen en te likken komt het lekkers eruit. Nou, en daar is je hond dus rustig een half uur mee zoet.

Waarom het werkt?

De kong raad ik vooral aan bij het oefenen met alleen zijn. Als je ‘m vult met iets onweerstaanbaars is je maatje bezig met de kong, terwijl jij rustig een boodschapje doet. Je maakt zo van een negatieve ervaring iets positiefs. Meer weten? Klik dan hier.

hondenzakjes met houder adoptiekit

Hondenzakjes + houder

Ik bespaar je graag dat moment dat je hond ergens poept en je de hondenzakjes bent vergeten. Ik heb weleens met wat bladeren de boel moeten redden…

Waarom het werkt?

Deze handige hondenzakjes-houder maak je gemakkelijk vast aan je lijn, en er zit extra ruimte in voor snoepjes of je clicker. Je krijgt er 60 biologisch afbreekbare hondenzakjes bij, zodat je geen zorgen hoeft te hebben over plasticverbruik.

klikker fluitje adoptiekit

Clicker/hondenfluitje

De clicker koppel je aan een beloning in de vorm van een snoepje. Als die koppeling eenmaal is gemaakt, zal je hond dezelfde gelukshormonen aanmaken bij het horen van de clicker als bij het eten van een snoepje. Het fluitje koppel je daarna aan het commando ‘kom’.

Waarom het werkt?

Met deze clicker/hondenfluit in één heb je altijd een instrument bij je waarmee je op afstand en dichtbij kunt communiceren met je hond. Dat klinkt handig en dat is het ook, want je voorkomt geschreeuw en zorgt voor betere gehoorzaamheid. Meer weten? Klik dan hier

drinkbak opvouwbaar adoptiekit

Opvouwbare voer/drinkbak

Deze drink- en voerbak weegt bijna niks, neemt nauwelijks ruimte in beslag en is daarmee ideaal voor tripjes. Naar het bos of het strand wordt zo een stuk makkelijker. Je schuift ‘m zo in je tas.

Waarom het werkt?

Honden kunnen niet zweten. Ze koelen voornamelijk af via hun tong, dus moeten ze op warme dagen regelmatig kunnen drinken. Als je op pad gaat met je hond wil je daarom altijd extra water bij je hebben.

licht halsband hond adoptiekit

Lichtgevende halsband

Doordat de het lampje rondom de nek gaat is je hond zichtbaar van alle kanten. Bij een enkel lampje zie je de hond vaak niet (goed). Zo ziet iedereen jullie dus van ver aankomen.

Waarom het werkt?

Veiligheid voor alles. ’s Avonds nog een wandelingetje maken met de hond blijft leuk met deze lichtgevende halsband. 
Anti-ontsnappingstuig

Dit is een tuig voor schrikachtige honden of honden die nog naar Nederland moeten komen. Veel stichtingen hanteren zo’n tuigje als verplichting om je hond op te mogen halven van schiphol.

Waarom het werkt?

Doordat het tuig om de middel en de hals gedragen wordt is het onmogelijk voor je hond om hieruit te ontsnappen.

Video afspelen
hond wandelen in de zon met vrouw adoptiekit
Wandelen met tuig en dressuurlijn
alle spullen die je nogig hebt als je een hond adopteerd in één foto met hond
Alle spullen die ik in huis heb voor de Kluts
Contact

AdoptieKit.nl

Spinozaweg 67
3532SE Utrecht
Annelies@adoptiekit.nl

KVK: 74629603
BTW: NL002328352B09

Over AdoptieKit

De AdoptieKit is er voor mensen die voor het eerst een hond gaan adopteren en de beste start willen voor hun rescue of herplaatser. De AdoptieKit promoot een goede hechting en helpt probleemgedrag voorkomen.

© adoptiekit.nl 2019